ΡΕΣΙ - Cyprus Recipe Community

ΡΕΣΙ

 • 95 λεπτά
 • 8 μερίδες
 • Εύκολη
 • 0
 • Βαθμολογία 1 vote, average: 4.00 out of 51 vote, average: 4.00 out of 51 vote, average: 4.00 out of 51 vote, average: 4.00 out of 51 vote, average: 4.00 out of 5
 • ΣυσκευήTM6

Κυπριακό, Παραδοσιακό και Υγιεινό! Εύκολα φτιάχνεται στο Thermomix, πολύ δύσκολα φτιάχνεται με τον παραδοσιακό τρόπο. Ακολουθείστε βήμα βήμα την συνταγή και το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει!

Προβολή συνταγής βήμα προς βήμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εκτέλεση
Βήμα 1
Πλένετε το κρέας σας (το έχετε ήδη κομμένο σε πολύ μικρά κομμάτια) και βάλτε το στον κάδο με 1750 γρ. νερό και 15 γραμμάρια αλάτι. Ρυθμίστε 45 λεπτά στους 100 βαθμούς, ταχύτητα 1. Μετά τα 15 λεπτά, σταματάτε το thermomix σας και ξαφρίστε την επιφάνεια του νερού με τρυπητή κουτάλα, αν χρειάζεται. Στα 45 λεπτά δοκιμάστε το κρέας σας (πρέπει να είναι σχεδόν λειωμένο). Αν δεν είναι λειωμένο, προσθέστε ακόμα 10 λεπτά.
Βήμα 2
Αφού έχει ψηθεί το κρέας, βάλτε το μαζί με το ζουμί του σε ένα βαθύ δοχείο και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 3
Βάλτε το καλαθάκι σας στη θέση της μεζούρας και ζυγίστε μέσα το σιτάρι. Βάλτε το καλαθάκι με το σιτάρι κάτω από τρεχούμενο νερό και ξεπλύντε μέχρι το νερό να τρέχει καθαρό και όχι θολό.
Βήμα 4
Με τρυπητή κουτάλα βάλτε το κρέας σας στον κάδο. Προσθέστε το σιτάρι και 1400 γρ. ζουμί από το βράσιμο του κρέατος. Ρυθμίστε 25 λεπτά 100 βαθμούς, ταχύτητα 2. Μετά τα 10 λεπτά ελέγξτε άν χρειάζετε και άλλο ζωμό ή αλάτι.
Βήμα 5
Ελέγξτε αν έχει ανοίξει και ψηθεί το σιτάρι. Αν χρειάζετε προσθέστε ακόμα 10 λεπτά. Το βάζετε σε ένα βαθύ δοχείο και σερβίρετε ζεστό.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Λόγω του ότι το νερό στο βράσιμο του κρέατος εξατμίζετε, στο τελικό στάδιο του βρασίματος με το σιτάρι μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε ζεστό νερό.

Σας αρέσει η συνταγή αυτή; Βαθμολογήστε τη! 1 vote, average: 4.00 out of 51 vote, average: 4.00 out of 51 vote, average: 4.00 out of 51 vote, average: 4.00 out of 51 vote, average: 4.00 out of 5

Αφήστε ένα σχόλιο

5 σχόλια για “ΡΕΣΙ”

 1. Χρησιμοποιησαμε περισσότερο χρόνο απο οτι ζητάει η συνταγή στα βήματα (γυρω στα 10 με 15 λεπτα οπου εχει χρόνο). Επίσης, προσθεσαμε μπαχαρικά αρεσκείας και στο τέλος προσθέσαμε 10 λεπτα varoma ταχυτητα 2 γιατί δεν ειχε πιει το νερό του. Σημαντική σημείωση για να μην την πάθετε όπως και εμεις, το βημα 2 και 3 πρεπει να γινει την προηγούμενη μέρα και να το βαλετε σε πετσετα να στεγνωσει και να το χρησιμοποιήσετε την επομενη για τη συνταγή αλλιως δε θα ψηθει! (μεγαλο παθημα)

  1. Χαίρομαι που δοκιμάσατε την συνταγή μου.
   1. Σε ποιο σημείο προσθέσατε χρόνο? Αν είναι για το ψήσιμο του κρέατος, εξαρτάται πόσο μικρά ήταν τα κομμάτια του κρέατος.
   2. Στο παραδοσιακό ρέσι δεν βάζουμε μπαχαρικά γιατί έτσι αλλάζει την παραδοσιακή γεύση. Φυσικά είναι θέμα γούστου αν θέλετε να βάλετε μπαχαρικά.
   3. Στο σημείο με το σιτάρι χρησιμοποίησα σιτάρι για ρέσι έτοιμο του εμπορίου. Δεν χρειάζεται καθόλου η διαδικασία να γίνει από την προηγούμενη μέρα. Το έχω δοκιμάσει αρκετές φορές και είναι μια εύκολη συνταγή χωρίς προετοιμασία.